23 Nisan 2013 Salı

2013 Sonbahar YDS’den Önce 1 YDS Daha Yapılsın!



18 Nisan’da “2013 Sonbahar YDS’den Önce 1 YDS Daha Yapılsın!” başlıklı bir kampanya başlattık. Bugün 5. Gününde 3000 kişiye ulaştık. 20 Nisan’da Facebook’ta da kampanya ile bağlantılı olarak bir grup kurduk. Burada da birçok arkadaşa ulaştık ve ulaşmaya devam ediyoruz.

Öncelikle YDS sonuçlarından memnun olmayan birçok insan ve onların oluşturduğu birçok grup var. Ortak noktamız ise kısa zamanda ÖSYM’nin bizi duyup bize cevap vermesi.

YDS’de sonucu değerlendirilen 289.076 kişinin %75.43’ü; yani 218039’u sınavda 0-49 arası puan almıştır. Bu sınavda 50 barajını geçemeyen, sınava girenlerin %75’idir. Bu grup içinde;

·         Yaz döneminde açılacak olan yüksek lisans ve doktora kadrolarına başvuramayacak olanlar,
·         YÖK’ün yayınladığı araştırma görevlisi, uzman vs. kadro ilanlarına başvuramayacak olanlar,
·         Doçentlik başvurusu yapamayacak yardımcı doçentler,
·         ÖYP’li olup da YDS puanına ihtiyacı olup yeterli puanı alamadığı için mağdur olanlar,
·         TUS’a girmiş; ancak YDS barajını geçemediği için tercih yapma hakkına sahip olamayanlar,
·         KPSS’ye girecek olan; ancak YDS’deki düşük puanının kaygısından KPSS’ye çalışma şevki kırılanlar,
·         Dil tazminatı alamayacak olan memurlar,
·         Ve belki benim şu an için aklıma gelmeyen başkaları.

Kampanyayı başlattığımdan beri birçok soru ve soruna maruz kaldım: “Bu sınav 150 dakika oldukça biz bu sınavı geçemeyiz ki”, “Bu sorularla sınav tekrar yapılsa ne olur!”, “Neden sınav tekrarlansın yeniden 50 TL ödemek için mi?”, “Ben bu kampanyaya neden katılayım ki, ben yeniden bu sınava girmek istemiyorum”, “İngilizce bilmiyorsunuz sonra sınav iptal edilsin, diyorsunuz”, “Bunu unutalım, önümüzdeki sınava bakalım” vs. vs.

Öncelikle biz 7 Nisan’da yapılan YDS’nin iptalini istemiyoruz. Başarılı olmuş adaylara haklarının elinden alınmasını biz de istemeyiz. Zaten kampanyanın açıklaması okunduğunda görülecektir. Durduk yere telaşa gerek yok. Diğer taraftan sınavın süresi, soru tarzı, soruların uzunluğu vs. vs. hepsinden yakınabiliriz; bir şeyler yapabiliriz ama kısa vade de çözüm için 1 sınav hakkı daha olabileceğini düşünüyoruz. 2013 yılında bir anda yabancı dil puanları için tüm sınavlar kaldırılarak yerine getirilen ve ilk defa yapılan YDS’de baraj altında kalan 289.076 (%75.43) aday Sonbahar YDS’den önce bir sınav daha yapılmazsa hiçbir yere başvuramayacağı için 1 sene daha beklemek zorunda kalacak. Başvuru tarihlerine yetişemeyeceğimiz bir Ekim YDS sonucunda aylarca bekleyeceğiz. Amacımız bir an önce ÖSYM’nin bize cevap verip 1 sınav hakkı daha vererek mağduriyetimizi gidermesi.

Eğer Sonbahar (Ekim) YDS’den önce 1 YDS daha yapılmazsa KPSS ve Eylül TUS’a hazırlanacak arkadaşlarımızın mağduriyeti de artacak.

Bu yüzden kampanyaya daha çok katılım bekliyoruz. Bu konu sınava giren bizlerin dışında yakınlarımızı da ilgilendiriyor. Bizim mağduriyetimiz onları da üzüyor. Mümkün olduğunca hem kampanyayı hem de Facebook’taki grubu sosyal medyada duyurmaya çalışalım. Ne kadar çabuk çoğalır ve birlik olursak sesimiz o kadar yüksek çıkacaktır.

“ÖSYM: 2013 Sonbahar YDS’den Önce 1 YDS Daha Yapılsın!” kampanyasına şuradan katılabilirsin.

Facebook’ta “2013 Sonbahar YDS’den Önce 1 YDS Daha Yapılsın!” grubuna da şuradan katılabilir, başkalarını da davet edebilirsin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder