6 Ekim 2012 Cumartesi

ÜDS’de ya da ÖSYM’nin Herhangi Bir Sınavında Uyulması Gereken Kuralları Bir de Ben Yazdım!


       Size sınav kurallarını yeniden saymak gibi bir niyetim yok. Nitekim çıplağa yakın gideceğinizi biliyorsunuz. Benim derdim yazılı olmayan kurallar.
·  Öncelikle sabah biraz erken kalkıp güzel bir kahvaltı yapın. Malum yanımızda bir şey götüremiyoruz. Yoldan alsan “üstü kalsın” demek zorundasın. En iyisi siz evde iyi bir kahvaltı yapın. Sizi ayıltan (çay ya da kahve) bir şey için. 1-2 yudum da olsa için.
·         Rahat kıyafetler giyin; hatta isterseniz çıkmadan önce bir duş alın, rahatlarsınız.
·    Bir yerde okumuştum; kan dolaşımını hızlandıran ufak hareketler yapın, diyordu; ancak zaten yürüyüp bir telaş içinde koşturmaca yeterli olur herhalde.
·         Yanınıza su alın.
·         Sınav yerine biraz erken gidin. Tuvalete girin, sınav esnasında tuvalet izni yok.
·    Sınıfa girince yerinize iyice yerleşin. Sıranız sallanıyor mu, kontrol edin. Kâğıt falan sıkıştırıp dengeleyin, bir şey yapın. Sınavda sırayı tıngırdatmayın.
·         Sınav sırasında lüften BACAKLARINIZI SALLAMAYIN!
·      Sınav sırasında, uzun saçlıysanız arkaya doğru saçlarınızı savurmayın. Unutmayın arkada oturan biri hep oluyor. En arkada oturan sizseniz istediğinizi yapın.
·         Sınav sırasında sakız çiğnemeyin. Şekerinizi kıtırdatsanız da çok uzun sürmesin.

Herkese sınavında başarılar; ama n’olur bacaklarınızı sallamayın emi… Eğer bir an için salladığınızı fark ederseniz, kesin sağ ya da sol çaprazınızda ben oturuyorumdur.

1 yorum:

  1. üdsye girdim. bakalım sonucu ne olacak. tez işi falan hiç bilmiyorum süreç nasıl işliyor. ama bir işin altına girdik. sonu hayrola =)

    YanıtlaSil